RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Москві пішли на екстрені заходи через різкий сплеск коронавірусу - заговорили про "московський штам"

На тлі зростання нових випадків коронавірусної інфекції у росіян, влада в Москві вирішила продовжити вихідні до 20 червня, а також обмежити роботу закладів громадського харчування. У той же час, за словами заступника голови центру Гамалії Дениса Логунова, зростання нових випадків COVID-19 в столиці РФ може бути пов'язане з появою "московських" штамів коронавірусу.

Про це повідомляє видання "РБК".

Так, на даний момент в Москві зафіксували рекордне добове число хворих ковідом. Такого не було з грудня 2020 року.

У зв'язку з цим, московський мер Сергій Собянін оголосив про продовження неробочих днів - з 15 по 19 червня. Але, збережеться заробітна плата для працівників в Москві.

"Зараз моніторимо (ситуацію - ред.) по Москві, а головне, що ще в Москві можуть бути свої, московські штами", - сказав заступник голови центру Гамалії Денис Логунов на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

З 13 по 20 червня в Москві вводиться такий ряд обмежень:

  • У нічний час (з 23:00 до 06:00) буде призупинено надання послуг громадського харчування (крім доставки та їжі з собою), побутових послуг, проведення видовищно-розважальних заходів в нічних клубах, барах, на дискотеках, в караоке.
  • На час зупинять відвідування зоопарків, фудкортів і дитячих ігрових кімнат, а також використання на територіях паркових територій об'єктів міської інфраструктури. При цьому, відвідувачі московського зоопарку, які купили квитки, зможуть відвідати зоопарк в будь-який день після зняття обмежень або ж повернути квитки.

Нагадаємо, головний санітарний лікар України в 2014-2016 роках Святослав Протас розповів Апостроф TV що не врахували при плануванні роботи центрів вакцинації, якими повинні бути паспорта вакцинації та чи можна робити друге щеплення іншою вакциною.