RU  UA

Якщо не йдеш на вакцинацію, то вона йде до тебе: у Кропивницькому пішли на несподіваний експеримент

З 30 липня у Кропивницькому починають працювати мобільні пункти вакцинації. Людей будуть щеплювати у автобусах.

Про це в ефірі Апостроф News розповів кореспондент Апостроф TV Володимир Іванченко.

На такий експеримент пішла міська рада Кропивницького. Крім стаціонарних пунктів щеплення, працюватимуть і пересувні, які облаштували у маршрутках.

Один із таких автобусів працює у віддаленому районі Кропивницького - Завадівці. Салон привели у відповідність до санітарних норм: провели гігієнічне прибирання, обробили антисептиками всі поверхні.

Процес вакцинації нічим кардинально не відрізняється від того, що відбувається у стаціонарних пунктах щеплень. Люди заповнюють анкету, дають згоду на щеплення та розповідають медикам про супутні захворювання. Після цього відбувається сама вакцинація.

Людей щеплюють двома вакцинами. Це китайський препарат Coronavac та американська Moderna. За першу годину роботи автобусу вакцину отримали всі охочі мешканці району - це трохи більше 20 людей. Переважна більшість вакцинувалася американським препаратом.

Такі пункти щеплення вирішили зробити через велику кількість людей із вадами здоров'я, яким важко пересуватися та їхати в поліклініку. На думку міськради, так можна щепити більшу кількість населення та пожвавити процес вакцинації.