RU  UA

В Івано-Франківську різко підняли ціни на проїзд: як заощадити

У Івано-Франківську значно зросли ціни на проїзд у громадському транспорті. Відтепер доведеться сплатити шість гривень, якщо платиш карткою, вісім - якщо телефоном, і десять - якщо готівкою.

Як на здорожчання проїзду реагують місцеві та що роблять, аби зекономити, - дивіться у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Люди жаліються на різке підвищення. Натомість комунальники вже заготували аргументи. Вони скаржаться на здорожчання паливно-мастильних матеріалів, витрати на ремонт та технічне обслуговування транспорту.

"У нас є витрати. Ці витрати місячні, річні витрати. І тариф, який є зараз, після підвищення не покриває тих витрат, які є", - пояснив директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк.

Водночас у підприємстві заспокоюють, що 10 гривень викладуть ті, хто платитимете готівкою. Вісім - якщо розрахунок буде телефоном. А от шість - для тих, хто має картку "Галка". Чим звикли розраховуватися франківчани?

"Платимо як коли. Батьки мають "галку". Я рідко їжджу - сплачую".

"Вигідніше купити "галку".

Та попри здорожчення громадського транспорту, попит на нього не зменшився. Але, щоб зекономити 4 гривні, люди вже готуються переходити на картку.