RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Недоопрацювання чи диверсія: нардеп назвав серйозну причину нестачі кисню у лікарнях

В Україні є понад три десятки підприємств, які виготовляють кисень. Ці заводи виробляють не тільки медичний кисень, а й технічний, який більш очищений.

Про це заявив на телеканалі "Україна 24" нардеп з "Слуги народу" Денис Маслов.

"Я думаю, що питання, чому закрилися два заводи, у будь-якому випадку потрібно з'ясувати. Я знаю, що таке доручення є... Я сам із Дніпровщини, і ці два підприємства знаходяться у Дніпрі. Я знаю, що одне з цих підприємств, я свідомо його не називаю, всі запаси, які були, підготувало та надало для того, щоб була можливість поставити. Також держава домовилася про постачання кисню з Польщі та Румунії", - сказав нардеп.

Також, за його словами, предметом ретельного дослідження має бути ситуація із нестачею кисню на цьому тижні в Одеській та Миколаївській областях.

"Можливо, там були логістичні недоробки, такі серйозні недоробки, і це мали б забезпечувати місцеві державні адміністрації, у тому числі. Саме транспортування кисню у потрібний час та у потрібних кількостях", - зазначив Маслов.

Нардеп наголосив, що в Україні 35 підприємств виробляють кисень.

"І кисень виробляється як медичний, так і технічний. Більше того, я трошки обізнаний у цій сфері, і технічний кисень насправді з очищення навіть очищеніший, ніж медичний. Тому навіть промислові підприємства у нас мають можливість забезпечити киснем", - повідомив нардеп.

Як розповідав "Апостроф", 14 жовтня в Одесі, відкрили для хворих на коронавірус 10-ту міську лікарню, і туди моментально вишикувалася черга зі швидких.