RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Помічника терориста "Біса" суворо покарали за катування українських військових

Український суд засудив до 11 років ув'язнення бойовика т.зв. "ДНР" - його звинувачували у тортурах військових та цивільних осіб.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Обвинуваченим виявився Віктор Міхед, громадянин України, помічник російського диверсанта і офіцера спецслужб РФ Ігоря Безлера, більш відомий під псевдонімом "Біс". За даними правоохоронних органів, Міхед був членом бандформування "Біса", проводив відеозйомку "допитів" полонених українських військових та цивільних осіб. Потім він монтував ці "відеосвідчення" і розміщував їх в Інтернеті. Сфабриковані відеоматеріали використовували представники російських спецслужб для проведення інформаційних диверсій проти України.

Зазначається, що Міхед з 2014 року приєднався до бойовиків та відповідав у них за пропаганду та інформаційні операції проти України. Потерпілих від рук бойовиків незаконно тримали у приміщенні колишнього Горлівського відділу міліції.

Терориста затримали під час спецоперації СБУ у Маріуполі влітку 2020 року. Суд визнав його винним за ч.1 ст. 258-3 (Участь у терористичній групі чи терористичній організації), а також ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Раніше "Апостроф" повідомляв про затримання СБУ в Києві колишнього ката в'язниці бойовиків "ДНР" Ізоляція" Дениса Куликовського, більш відомого під псевдонімом "Палич".