RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Частини громадських організацій продовжили пільги у воєнний час: названо категорію українців

В Україні частина громадських організацій продовжила деяким категоріям населення пільги на період війни з Росією.

Про це повідомила у Telegram прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, з ініціативи очолюваного нею відомство уряд продовжив дію раніше виданих дозволів на право користуватися пільгами з оподаткування для підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю.

Повідомляється, що на період воєнного стану видані дозволи продовжуватимуть діяти. Також їхня дія триватиме на 6 місяців після скасування військового стану.

При цьому Лазебна поінформувала, що в період дії воєнного стану в Україні закінчується термін дії таких дозволів майже для 70 підприємств і організацій.

Через активні військові дії ці підприємства не можуть підтвердити свої права користуватися податковими пільгами відповідно до всіх процедур, передбачених законодавством.

При цьому бех передбаченої законом державної підтримки такі підприємства не зможуть продовжувати свою діяльність. Через це їхні працівники залишаються без роботи.

У зв'язку з цим, щоб захистити робочі місця, уряд продовжив відповідні дозволи, видані ще до війни.

Раніше ми також повідомляли про те, що на початку березня Мінсоцполітики перерахувало у всі області гроші для соціальних виплат, включаючи субсидії та пільги.