RU  UA

До Києва з вітерцем: як "ЛДНР" допомагали Росії брати столицю, і що з цього вийшло

В перші дні війни бойовики з "ЛДНР" штурмували українські позиції на Донбасі, аби дати росіянам можливість захопити Київ. Однак рашисти провалилися і втекли, а майже весь кадровий склад бригад з ОРДЛО загинув.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий Збройних сил України Євген Карась.

"Будемо говорити дослівними цитатами росіян. Це як би персонаж рівня 1/3 Гіркіна. Я не буду називати імен цих свинособак, але просто щоб люди розуміли. Це відомий росіянин рівня якогось нашого командира бригади. Людина, яку знає Москва, цитують новини "ДНР", яка зустрічається з їхніми генералами. Ця людина з Москви, яка зараз в батальйоні "ЛНР" має якусь високу посаду середньої ланки... Я до чого це розповідаю? Щоб ви розуміли достовірність джерела. Він написав статтю, яку "Роскомнагляд" забанив. Він її все одно виклав в інтернеті. Почали російські пропагандисти казати: та ну що він фігню пише?" – пояснив Карась.

У цій статті йшлося про ситуацію з втратами у перші дні війни. Представники "ЛДНР" відтягнули на себе українські війська на Донбасі, аби дати росіянам можливість захопити Київ.

"А він що пише? Що в перші дні війни, коли в "ЛДНР" найбільш підготовлені піхотинці штурмували позиції українських військ, то вони відтягували на себе наші війська на Донбасі для того, щоб росіяни щось могли зробити з Києвом, з Черніговом, з Сумами. В росіян нічого не вийшло зробити. Вони понесли втрати та втекли. Але в цей же час загинув практично весь кадровий склад цих бригад "ЛДНР", терористсько-ополченських. Фактично, їх просто використали як гарматне мʼясо, щоб росіяни з вітерцем дісталися до Києва. Але не вийшло", - резюмував військовий.