RU  UA

Зʼявилася нова категорія: як українські розробки лякають російських окупантів

Українці адаптують цивільну техніку в бойові пристрої, які використовуються на полі бою. Такі розробки спантеличують ворога, оскільки росіяни зазнають від них втрат та помітно втрачають бойовий дух, через що в стані рашистів вже зʼявилася нова категорія бійців.

"Такі речі спантеличують супротивника, вони його вводять в прострацію. Вони не розуміють, що відбувається. Це дозволяє десь робити невеликі атаки за рахунок спеціальної техніки або розробок. Але дуже важливо, що падає бойовий дух", - пояснив Карась.

За словами бійця ЗСУ, в росіян вже сформувалася нова категорія військових.

"В росіян зʼявилася нова категорія, яку називають "пʼятисоті". Це відмовники, які втікають. Коли в частині в деяких ротах залишається 10% особового складу, це в приципі рота знищена. Я не уявляю, як може воювати підрозділ, в якому лишилося зі ста людей десять. Коли вони при цьому зазнають якихось втрат від наших цікавих розробок, тоді в них бойовий дух дуже сильно падає", - додав Карась.

Коли в рашистів падає бойовий дух, вони втікають. Це може суттєво допомогти українським військовим під час контрнаступу.

"Оголяють десь там фланг, це обвалює бойовий дух сусідніх підрозділів. Я сподіваюся, такими ланцюговими реакціями можна буде досягати успіху на деяких ділянках, коли ми вже підемо в контрнаступ. Тому всі ці маленькі розробки – це не стільки військова ефективність, скільки дуже сильно психологічно бʼє по супротивнику", - резюмував військовий.