RU  UA

Буде ляпасом Путіну: як переговори Байдена з Саудівською Аравією можуть допомогти Україні

Президент США Джо Байден відвідав країни Близького Сходу, його переговори з Саудівською Аравією можуть допомогти Україні отримати зброю та перемогти Росію, яка намагається захопити нашу країну.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив військовий аналітик, старший науковий співробітник Центру європейського політичного аналізу США Марк Войджер.

Серед іншого Байден також їхав у це турне, щоб домовитися про постачання радянської зброї Україні. Однак у публічній площині не було інформації про якийсь прогрес у цьому напрямі.

"Але якщо це здійсниться, це буде реальною ляпасом Путіну і російському режиму. Вони досить зблизилися з спадкоємцем престолу Саудівської Аравії кілька років тому. Там є певні фактори. Якщо він піде на таке, це б означало, що місія Байдена увінчалася успіхом", - зазначив він.

Марк Войджер додав, що, можливо, Саудівська Аравія діятиме як Туреччина.

"Ви чудово знаєте, що Туреччина вам передає "Байрактари", відмовляючись Росії їх передати. Але, з іншого боку, вони приймають російських туристів, наскільки я знаю, російські гроші, олігархів. Тобто в політичному плані вони надають якусь підтримку, в економічному вони мають свої інтереси", - говорить військовий аналітик.

За його словами, можливо, Саудівська Аравія також сприйме цей підхід як двосторонній, щоб балансувати.

"Було б добре, якби Байден зміг їх переконати. Вони, звичайно, вимагатимуть додаткового озброєння. Це теж добре для американського військово-промислового комплексу. Тож формула, як я сказав на початку, дуже складна. Це шахівниця, багатоходівка" , – резюмував експерт.

читайте у матеріалі "Апострофа": Росія робить все, щоб Україна отримувала зброю, яка допоможе вам перемогти - Марк Войджер.