RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Міноборони РФ "анонсувало" теракт у Слов'янську: що планують окупанти

У понеділок, 25 липня, російські окупанти "попередили" про терористичний акт, що готується у Слов'янську Донецької області.

Нічні удари ворога та нова техніка ЗСУ на полі бою: онлайн війни 25 липня

Про це йдеться у терміновій заяві Міжвідомчого координаційного штабу РФ з гуманітарного реагування, опублікованому МО РФ.

“За даними Міноборони Росії у Слов'янську київський режим завершив підготовку жахливої провокації з використанням сильнодіючих отруйних речовин. На олійно-жировому комбінаті співробітники СБУ найближчими днями планують підірвати ємності з хімічно небезпечною речовиною – гексаном, загальним обсягом понад 120 тонн”, – йдеться у документі.

Загарбники заявили, що внаслідок нібито запланованого Службою безпеки України підриву утвориться токсична хмара, яка пошириться більш ніж на 10 кілометрів. При цьому в зоні хімічного ураження будуть всі житлові райони Слов'янська та прилеглих населених пунктів.

Слід зазначити, що гексан є потужним нейротоксином та канцерогеном. Він дратує шкіру та очі, вражає легені та периферичну нервову систему, діє як сильний наркотик. При тривалому впливі парів гексану виникає хронічне отруєння, що призводить до серйозних захворювань нервової системи.

Також у МО РФ підкреслили, що гексан здатний займатися при температурі довкілля +23… +38 градусів з подальшим інтенсивним горінням, а в Слов'янському районі зараз аномальна спека.

Нагадаємо, у Міноборони озвучують свої майбутні злочини, заздалегідь перекладаючи відповідальність на українську сторону.

Так, 27 червня окупанти заявляли, що їм нібито стало відомо про намір Києва атакувати Криворізьку теплоелектростанцію, а 28 червня завдали кілька ракетних ударів по Дніпру та області, внаслідок чого ракета потрапила на територію Криворізької теплоелектростанції.