RU  UA

Від спецури до чмонь: "азовець" розповів, як із лютого змінився рівень окупантів

На початку повномасштабного російського вторгнення в Україну зайшли елітні підрозділи окупаційної армії РФ з великою кількістю військової техніки, щоб швидко захопити Київ і всю Україну. Однак на тлі значних втрат, зокрема найпідготовленіших кадрів і найновішої техніки, в російське окупаційне військо тепер набирають людей без бойового досвіду і наказують їм берегти техніку.

Про зміни в особовому складі російського війська розповів "Апострофу" боєць ССО "Азов" Роман Трохимець.

Для атаки на Київську область Путін відправив елітні підрозділи, які були повністю озброєні й підготовлені саме для війні проти України. Попри високий рівень бойової готовності російських окупантів, ЗСУ перемогли у битві за Київ і відігнали росіян з півночі країни.

"У них була краща зброя, злагодженість під Києвом. Там дійсно працювали професіонали. Всі про це знають. Те, що робили ЗМІ… Я розумію їхню позицію з точки зору психології, адже краще сказати, що проти нас воюють якісь орки і безхатьки, ніж професіонали, бо люди і так нажахані війною. Це перші дні, перший місяць. Знати, що проти тебе пішла "спецура", якось не дуже круто. Цивільні досить вразливі в загальному плані. З однієї точки зору, це правильний підхід до них, але це неправильний підхід до військових. Тут треба шукати баланс", - сказав Трохимець.

За його словами, зараз стало набагто менше професійних військових в російській окупаційній армії, адже втрати поповнюються "кадирівцями", росіянами з віддалених регіонів без бойового досвіду, тобто усіми, кого вдасться відправити на війну. Таким чином, країна-терорист Росія бере кількістю, а не якістю.

Крім того, російські окупанти перестали масово виводити свою військову техніку в бій, адже її стало менше завдяки успішним діям ЗСУ.

а початку повномасштабної війни росіяни йшли колонами техніки, яку ми спалювали. Зараз це припинилося. Вони бояться наших "Джавелінів", наших протитанкових установок, наших "Стугн" особливо. Вони вже не так рвуться в бій, не такими колонами вже ходять, як раніше. Тобто тепер техніку набагато важче нищити, ніж було на початку", - пояснив український боєць.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росіяни змінили стратегію, бо дуже бояться наших - боєць "Азову" Брейк