RU  UA

Пекельна Донеччина та бої на Херсонщині: як змінилася лінія фронту за останню добу

Ситуація на фронті змінюється ледь не щогодини. Ворог намагається піти в наступ на декількох напрямках, тоді як українські захисники потроху повертають контроль над окупованими населеними пунктами.

Що відбувається на фронті – дивіться у рубриці "Карта бойових дій" на Апостроф TV.

Суттєвих змін у Харківській області не відбулося. Проте ворог намагається наступати у бік Дементіївки, де утворилася "сіра зона". Окупанти продовжують обстрілювати всі довколишні населені пункти.

Наразі ворог перекидує свої БТГр на Словʼянський напрямок. Після тривалого затишшя російські війська намагаються поновити там наступ. Зокрема, поблизу Святогірська окупанти намагаються перетнути річку, аби прорватися на інший берег.

Дуже динамічно змінюється ситуація довкола Сіверська. Ворог намагається наступати на місто одразу з двох напрямків – поруч із Григорівкою та в напрямку Івано-Дарʼївки. Бої на околицях міста точаться вже декілька днів, проте окупантам не вдається його взяти.

Досить гаряче нині довкола Бахмута та Соледара. Російські війська наступають з кількох напрямках: тривають бойові дії та розвідка територій. Ворог часто використовує розвідувальні безпілотники, аби знайти позиції наших військових. Утім експерти стверджують, що взяти Бахмут ворогу буде складно.

Нелегкою є ситуація в напрямку Зайцевого. Ворог мав там невеликий успіх, однак Збройні сили України міцно стоять на своїх позиціях та відбивають спроби наступів окупантів.

Російські війська активізувалися і в напрямку Авдіївки. Дуже напруженою залишається також ситуація довкола селища Піски. Ворог кинув туди чимало зусиль, аби вийти в напрямку траси М-30.

Російські окупанти також застосовують свої безпілотники в напрямку Вугледара, аби виявити позиції українських захисників. Утім поки що активних бойових дій там немає.

На Запорізькому напрямку росіяни продовжують вести розвідку, але активних наступальних та бойових дій в останні дні там не проводилося. В тимчасово окупованому Енергодарі від ранку тривають обстріли.

На Херсонщині значних змін немає. Окупанти почали просуватися в напрямку Білої Криниці та Андріївки, але ворог зазнав суттєвих втрат та був вимушений відступити. За прогнозами експертів, російські війська перейдуть в глибоку оборону на Херсонщині та не зможуть проводити активних наступальних дій.