RU  UA

Знайдуть щілину – і лізуть: військовий експерт розповів про "тактику" окупантів

Російське окупаційне військо не веде стратегічний наступ на сході України через великі втрати й нездатність перетворити тактичні досягнення на оперативні успіхи. У найближчі тижні на східному фронті зміни не прогнозуються.

Про це військовий експерт Михайло Жирохов розповів в ефірі Апостроф TV.

Становище для росіян на Бахмутському, Авдіївському та інших напрямках невтішне, адже вони не зуміли скористатися своїми попередньо зайнятими територіями.

"Наступ росіян на Донбасі не є стратегічним. Де вони знаходять шпаринку – там і протискуються. Свіжих сил у них нема, вони перекидають сили з одного локального напрямку на інший", - пояснив Жирохов.

Щоб створити простір для наступу, російські окупанти планують максимально випалити ліси на Слов'янському напрямку. Одна з головних цілей ворога - Слов'янськ, на який можуть перекинути сили з півдня України й Ізюма за деяких умов.

"І якщо вони побачать, що ЗСУ не атакують на півдні, то можуть знову перекинути війська з півдня на Донбас і підсилити військами з Ізюму. Росіянам потрібен хоч якийсь успіх. На Харківському напрямку вони почали просуватися вздовж кордону. Але жодних стратегічних переваг це їм не дасть, як і на інших напрямках", - зазначив військовий експерт.

Щодо боїв на півдні країни, то ЗСУ намагаються притиснути російських окупантів до Дніпра, а ті намагаються відтіснити українські війська. Однак у степових умовах вести бойові дії набагато складніше в порівнянні з урбанізованим сходом України.

Водночас на півдні ворог не має критичної вогневої переваги завдяки тому, що ЗСУ продовжують знищувати бази, склади й командні пункти російських окупантів.

Раніше "Апостроф" показував карту бойових дій на східному й південному фронтах.