RU  UA

Їм потрібні роки: військовий експерт пояснив, чи небезпечне збільшення армії РФ

Росія може реалізувати плани зі збільшення чисельності власної армії на 137 тисяч осіб, утім цими людьми має хтось командувати. На те, щоб виростити командирів, зазвичай йдуть роки, тому росія зможе отримати боєздатне військо з 2 млн військових не раніше, ніж за 3-5 років.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Михайло Жирохов.

"На полі бою таке поповнення, якщо воно буде, ми не відчуємо. Для російської армії це буде нереально. Розумієте, в чому питання? Набрати добровольців, набрати зеків, набрати якихось ідейних людей можливо, але ними потрібно командувати. Їм потрібні офіцери, починаючи з командира взводу, закінчуючи командиром якоїсь дивізії або полку. Розумієте, якщо командиром взводу можна поставити толкового сержанта, то для того, щоб виростити командира полку або командира батальйону потрібні роки – 510 років", пояснив Жирохов.

За словами експерта, командири дивізії або вищий командний склад готуються ще довше – біля 15 років.

"Тому 137 тисяч, не підкріплені офіцерами, не підкріплені прапорщиками, не підкріплені сержантським складом, – це фактично ні про що. Для росіян це гра в довгу. Якщо вони планують і далі, а іншого не буде, протистояння з Європою, протистояння з країнами Балтії, з Польщею, для цього це їм потрібно. Але щоб це було справжнє військо, яке зможе воювати, їм буде потрібно, як мінімум 3–5 років", резюмував Жирохов.