RU  UA

Удари ЗСУ під Херсоном та Харковом: полковник у відставці пояснив стратегічний задум

Військові дії, які проходять на плацдармі біля Херсону та під Харковом, пов’язані між собою й відбуваються у рамках однієї стратегічної операції Генерального штабу.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів полковник у відставці Андріан Галач.

Експерт не виключає, що найближчим часом може з’явитись і третій напрямок, несподіваний для росіян, оскільки стратегічне завдання для ЗСУ полягає до кінця 2022 року повністю звільнити плацдарм біля Херсону і значно скоротити лінію фронту.

Це дозволить, переконаний Андріан Галач, створити передумови для виходу на державний кордон України по всіх ділянках в наступному році.

Наразі на Харківщині, де окупанти мали дві лінії оборони, йде стрімке просування українських бійців. Першу лінію складали недостатньо підготовлені мобілізовані, друга ж лінія – це "Росгвардія", яка виконувала там поліцейські функції.

ЗСУ вдалося створити наступальне угрупування, прорвати оборону і далі вже такої щільної оборони не створено. Саме це дозволяє ЗСУ рухатися вперед і звільняти нашу територію.

Утім, Андріан Галач зазначив, що не треба розраховувати, що українська армія зараз піде углиб тимчасово окупованих територій, на 100 чи більше кілометрів. За його переконанням, росіяни на цю ділянку фронту підтягнуть резерви, яких у них достатньо. "Але те, що відбувається – відповідає стратегічному замислу ЗСУ і задачам на 2023 рік", - підкреслив полковник у відставці.

Нагадаємо, що ЗСУ проводять успішні контрнаступальні операції в Харківській області, використовуючи слабкі місця російських окупантів та недоукомплектованість ворожих частин.