RU  UA

Це крок розпачу: в Україні оцінили рішення Путіна запровадити воєнний стан на окупованих територіях

Російський диктатор Путін видав указ про ведення "воєнного стану" на окупованих територіях України - це його крок відчаю, який наближає країну-терориста РФ до краху.

Про це в етері Апостроф TV заявив офіцер батальйону "Свобода" 4 бригади Нацгвардії Андрій Іллєнко.

Одна з причин такого рішення - необхідність російського окупаційного війська в поповненні резервів за рахунок мешканців тимчасово окупованих територій, оскільки навіть оголошення "часткової" мобілізації в Росії не дало користі Путіну.

Читайте також: Фанат Сталіна готується до нового геноциду: навіщо Путін запровадив воєнний стан

"Ніхто в Росії не розраховує, що російські "мобіки" будуть довго жити. Ніж екіпіруватиїх та витрачатись на підготовку – простіше кинути їх в бій, щоб виявити наші вогневі точки та провести розвідку боєм. Це російський стиль, вони завжди так воювали. Драматизувати факт мобілізації в Росії не варто, але й недооцінювати теж", - сказав Іллєнко.

За його словами, путінський указ про "воєнний стан" фактично стосується усієї території РФ. Це негативно позначиться на ситуації всередині Росії.

"Путін проголосив воєнний стан на окупованих територіях, але якщо почитати той указ – воєнний стан фактично вводиться по всій території Росії – це крок відчаю, він програє у війні, яку розв'язав. Раніше він пропонував росіянами сидіти і з дивана спостерігати за "СВО", а тепер відправляє їх в окопи, а якщо військовим сподобається їхнє майно – вони можуть його спокійно забрати. Все це, звісно, наближає Росію до краху", - наголосив офіцер.

Крім того, спроби російських окупантів створити так звану "тероборону" на окупованих українських територіях виглядають жалюгідно, оскільки місцеві не підтримують ворога й не дають йому можливості навіть зробити "видимість" підтримки.

"Введення "тероборони" на окупованих територіях – спроба показати, що місцеві підтримують окупантів, хоча це звісно ж неправда. Це може бути формальний привід провести на цих територіях мобілізацію, як це було в Донецьку та Луганську. На Херсонщині та Запоріжжі доволі активний партизанський рух, там доволі часто підривають колаборантів, тому зрозуміло, що ніякої підтримки Москва там немає", - резюмував Андрій Іллєнко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що зараз відбувається на окупованій Херсонщині.