RU  UA

Можуть полегшити роботу ЗСУ: в Україні оцінили плани окупантів у Херсоні

У росіян існує дуже погана практика примусової мобілізації на окупованих територіях та виставляння "живого щита" перед, власне, їхніми військовими частинами, як це вже було на Донбасі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів громадський активіст, колишній командир взводу батальйону "Айдар", голова Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

За його словами, створення росіянами т.зв. "тероборони" в окупованому Херсоні може бути дійсно сильним ходом, аби змусити ЗСУ вбивати наших же громадян, яких вони виставлять "живим щитом". З іншого боку, це доволі ризикований хід для окупантів.

Читайте також: Просто так вони не підуть: з'явилися подробиці ймовірної втечі окупантів з Херсона

"Якщо вони все ж таки збираються цим людям давати зброю, то, враховуючи настрої в Херсоні, цілком може бути, що вони насправді якраз готують для нас партизанські формування, які в потрібний момент можуть полегшити нам взяття міста", - припускає Євген Дикий.

Наразі питання стоїть у тому, як саме окупанти збираються "відфільтровувати" контингент, кому з них давати зброю, а кому - ні.

"В будь-якому разі, це дуже непроста ситуація для всіх чоловіків, які не встигли виїхати з Херсона", - додав він.

Нагадаємо, 23 жовтня, на одній із вулиць окупованого Херсона здетонував саморобний вибуховий пристрій. Ймовірно, хотіли ліквідувати призначеного росіянами "начальника СІЗО" Олега Тютюрая.