RU  UA

Цілком робочий варіант: чи застосовуватиметься атомна зброя проти України

Після останнього засідання Ради безпеки РФ кремлівський диктатор Володимир Путін оголосив про анексію чотирьох українських регіонів, проте масової реакції в інформаційному полі Росії після чергової наради не було.

Логіку ескалації вже визначено, розповів в ефірі Апостроф TV російський історик, політичний аналітик, публіцист та громадський діяч Валерій Соловей.

За його словами, історія дзвінків Шойгу та Герасимова західним візаві про "брудну бомбу" – це підвищення ставок, ескалація та тиск на Україну та західних союзників, щоб ті, у свою чергу, натиснули на Україну.

"Все поки що знаходиться у вербальній площині, у площині риторики. Хоча, на жаль, може перейти в практичну площину", - не виключає історик.

Читайте: Вже 80 тисяч людей закликали: Шойгу оголосив про закінчення мобілізації

Валерій Соловей наголошує, що варіант з ядерною атакою "цілком робочий". Російський президент має величезне бажання використовувати тактичну ядерну зброю.

Він зазначив, що у жовтні Росія провела сім випробувань нових систем, жодна з яких не мала успіху. Проте радянські зразки, як припускає громадський діяч, перебувають у пристойному стані. "Артилерійські системи, які Росія використовує на війні з Україною – це якраз старі радянські системи, і вони працюють", - зауважив Валерій Соловей.

У той же час історія з "брудною бомбою", яку нібито готує Україна – це легітимація ескалації, щоб або завдати удару тактичною ядерною зброєю, або використати інший спосіб, наприклад тиснути на Захід можливістю ударів по Рівненській АЕС.

"Мовляв, Україна готує брудну бомбу і наше завдання завдати превентивного удару", - розповів він. Крім того, в Раді безпеки РФ знову заговорили про біолабораторії в Україні, які потрібно перевірити. "Думаю, що також Росія запропонує шукати хімічну зброю в Україні", - висловив припущення Валерій Соловей.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "У медичному сенсі Путін втратив зв'язок із реальністю - Валерій Соловей"