RU  UA

Можлива пастка у Херсоні та пекло під Бахмутом: що зараз відбувається на різних напрямках

Заява про виведення росіян з Правобережжя для всіх стала несподіванкою й до цього треба ставитися якомога обережніше, оскільки це може бути пасткою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів співзасновник карти бойових дій "Deepstate" Роман Погорілий.

За його словами, водночас спостерігалося виведення окупаційних військ з декількох важливих пунктів, зокрема Снігурівки. "Є також повідомлення про декілька інших пунктів, проте про це поки не можна говорити", - розповів експерт.

Читайте також: Чи може стати відступ ворога від Херсона пасткою для ЗСУ: думка західних аналітиків

Південна частина Дудчан вже повністю перейшла під контроль ЗСУ, тому їх переведено в "синю зону". Також звільнено й населений пункт Калинівське.

Роман Погорілий також зазначив, що є певні підтвердження заяв про підрив мостів, проте повністю підтвердити всю інформацію поки що не можна.

"Під Бахмутом - пекло, проте хлопці тримаються і дякують за допомогу", - наголосив він, додавши, що інтенсивність російського вогню вища, ніж у наших. Наразі окупанти намагаються прорватися під Соледаром й тиск не спадає. Але основна проблема росіян в тому, що досвідчені війська вже закінчуються й на їх місце приходять "чмобіки", що використовуються, як "гарматне м’ясо", яким вони намагаються виснажити наші війська.

Проте техніки і зброї у них ще багато, - зазначив Роман Погорілий.

За його інформацією, у першу чергу росіяни будуть укріпляти Лівобережжя, щоб захищати коридор до Криму. Не виключено, що додаткові сили будуть перекинуті на Бахмут. "Тому при відступі з Правобережжя треба знищити якнайбільше відступаючих сил", - зазначив він.

Зараз ідуть бої на Сватівському напрямку, але росіяни не мають вдосталь сил для наступу на Харків. В Павлівці росіяни трохи просунулися, захопивши частину населеного пункту, проте далі вони не рухаються.

"Білорусь такий самий ворог, як і Росія. Вони надають обладнання, техніку, територію для обстрілів. Війська проводять постійні навчання. Потрібно контролювати цей відтинок кордону і сподіватися на те, що білоруси не такі дурні, щоб напасти", - резюмував співзасновник карти бойових дій "Deepstate".

Нагадаємо, що українські бійці звільнили надзвичайно важливий для ЗСУ населений пункт Снігурівку в Миколаївській області.