RU  UA

Зброї з Європи не вистачить: що може допомогти ЗСУ у перемозі над Росією

Незважаючи на впевнене просування українських військ та поступове звільнення своїх територій, ЗСУ, як і раніше, потребує військової допомоги західних партнерів – наявність ракет в Україні, якими вона могла б обстрілювати військові об'єкти РФ, суттєво змінила б ситуацію.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Олег Катков, експерт із озброєнь, головний редактор DefenseExpress.

За його словами, для звільнення Україною територій, що залишилися, необхідно мати близько 600 танків, близько тисячі БМП і близько 360 одиниць важкої артилерії.

Читайте також: Скільки ракет залишилося в арсеналі Росії: інфографіка

"Очевидно, що європейські партнери не можуть нам стільки надати, оскільки таким країнам як Британія, Франція та Німеччина доведеться віддати всі свої танки, і очевидно, що ніхто на такий крок не піде", - пояснив експерт.

Водночас, вихід із ситуації є – оскільки РФ має можливість бити ракетами будь-якою точкою в Україні, така ж можливість має бути й у нашої країни.

"У ЗСУ також має бути можливість бити по військовим об'єктам на території РФ. У такому разі війна для багатьох росіян стане "близько" і щось може змінитись у суспільних настроях", - наголосив Катков.

Він також додав, що у випадку постачання рашистам балістичних ракет з Ірану, є висока ймовірність того, що Ізраїль передасть Україні ракети "Лора", які з одного боку легші за західні аналоги (в одну вантажівку вміщається відразу чотири), з іншого - б'ють далі, набагато точніше і несуть більший обсяг вибухівки.

"Комплекс "Лора" йде на експорт, ми спостерігали її використання під час недавньої війни за Нагірний Карабах. Отримавши такі ракети, ми можемо суттєво наростити ударну міць ЗСУ", - резюмував Олег Катков.

Раніше ми писали, що втрати окупантів в Україні досягли нової круглої цифри.