RU  UA

Коли Україна зможе перенести бойові дії до Росії: прогноз експерта

Україна має повне право на дзеркальну відповідь Росії після безлічі масованих ракетних ударів по українській цивільній та критичній інфраструктурі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Сергій Грабський.

Читайте також: У зоні ураження - Москва: чому і якої зброї не вистачає Україні для серйозної відповіді ворогові

"Якщо говорити про нанесення ударів по критично важливій інфраструктурі, військовим об'єктам, навчальним центрам на території Росії - це є виключне право України і ніхто у світі з цим сперечатися не буде", - зауважує експерт.

При цьому він вважає, що наземні операції на території противника будуть недоцільні, навіть виходячи з тих територій, які є в складі РФ, адже в України немає такої кількості військ.

"Хоча я не виключаю можливості, що для досягнення якихось тактичних або оперативних переваг, ми можемо заходити на територію противника для здійснення певних маневрі, що забезпечить виконання бойових завдання ЗСУ. З цієї точки зору, так, ми можемо переносити окремі види бойових дій на територію суміжної держави", - наголосив Сергій Грабський.

Як повідомляв "Апостроф", Вашингтон не заважатиме Києву розробляти власні засоби ураження, здатні завдавати ударів з України по території Росії.