RU  UA

Пастка для ЗСУ? Військовий оглядач помітив дивний знак у відступі окупантів на Херсонщині

Відступ російських військ з ряду населених пунктів лівобережної Херсонщини може відбуватися з декількох причин. Одна з них – підготовка ворогом пастки для Збройних сил України, але точно про наміри окупантів може стати відомо вже за декілька тижнів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Денис Попович.

"Можна припустити, що вони скорочують лінію фронту та відступають на певні позиції, які б були недосяжні для української артилерії та систем HIMARS. Але треба розуміти, що якщо вони відступають, то ми будемо намагатися зайняти ці позиції. Можливо, ми настільки розбили їхню логістичну інфраструктуру, що вони зараз мусять відступати", – пояснює він.

В Генштабі ЗСУ ж вважають, що інформація про відступ російських військ може бути пасткою. Попович згадує, що схожа ситуація відбувалася при звільненні правобережної Херсонщини.

"Зараз ми так само підозрюємо, що вони відступають, готуючи нам пастку. Але зараз рано робити висновки, щодо їхніх істинних намірів. Нам потрібно трошки почекати певних подій, які, я думаю, відбудуться буквально протягом одного-двох тижнів і ми зрозуміємо, в чому полягає їх план. Якщо цей план взагалі є", – сказав військовий оглядач.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованій росіянами Новій Каховці окупаційного контингенту залишилося небагато, вони здебільшого тримаються подалі у бік степових районів, побоюючись ударів ЗСУ. Щоночі росіяни обстрілюють місто, щоби все звалити на ЗСУ, але їм ніхто не вірить.