RU  UA

Чи вдарить Росія ракетами на Новий рік: військовий експерт оцінив ризики

Атака України дронами Shahed в ніч на 19 грудня могла бути спробою виявити місця розташування українських систем ППО перед підготовкою ракетного удару в канун новорічних свят. Водночас росія може зробити такий жахливий "подарунок" українцям в будь-який момент.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Петро Черник.

"Вони можуть ці небезпечні подарунки зробити за будь-яких обставин. Росіяни можуть виробляти до 40 ракет на місяць, з одного боку, це невелика кількість, але і на це ми маємо зважати. За півтори місяці вони можуть накопичити до 60 ракет. Плюс ми не знаємо, скільки "шахедів" було передано Іраном. Впевнений, що не йдеться про тисячі, але декілька сотень точно може бути. Тобто ми не можемо відмінити цей ракетний шквал. Але 80% з того, що вони мали, вони вже застосували, за винятком С-300, бо їх вони виготовили близько 8 тисяч штук, а це дуже багато", – сказав військовий експерт.

Як писав "Апостроф", з кожною новою масованою ракетною атакою окупантів українська ППО працює все ефективніше, але для 100% результату Україна потребує достатньої кількості німецьких систем ППО та NASAMS, а також Patriot.