RU  UA

Манять грошима: експерт назвав суми, які платять російським мобікам

Російський солдат-контрактник, якщо він з Москви, де отримував близько 50 тисяч рублів, то під час мобілізації укладає "договір" і має на руках вже приблизно 200 тисяч рублів за контрактом плюс додатково 50 тисяч рублів від мера Москви Сергія Собяніна.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів ізраїльський підприємець та громадський діяч, один із колишніх керівників нафтової компанії "ЮКОС" Леонід Невзлін.

Якщо округлити у більшу сторону, то москвич має отримувати 300 тисяч рублів, що за російським курсом, залежно, де міняти, від 4000 до 5000 доларів США.

Читайте також: З країни не втече ніхто: у Росії військовозобов'язаних беруть під тотальний контроль

"Ви уявляєте, які величезні гроші пропонують людям, які ніколи їх у житті не бачили і ніколи їх більше не побачать", - зазначив Леонід Невзлін.

Він упевнений, що ідея міністра оборони Сергія Шойгу з першого дня укладати контракт, покликавши до армії, спрямована лише на приманювання грошима, оскільки жити в РФ стає дедалі дорожче та гірше. А потрапляючи на війну в Україну, родина контрактника стає "привілейованою", якій вже є на що жити, незважаючи на ціни, що збільшуються, і бідність навколо.

"При такому підході, я думаю, вони зможуть набрати людей. Інша справа, що їм же недовго доведеться платити. Потім наступним. Тому що це люди непідготовлені, як ми помітили. І взагалі російська армія у жахливому стані", - наголосив ізраїльський підприємець.

Він зазначив, що найбільше його вразило, що армійська еліта – псковські десантники були тими самими ґвалтівниками у Бучі. "Це говорить про те, що армія повністю розкладена, тому що псковські десантники, наскільки я пам'ятаю, багато років тому, це була еліта еліт, це були найкращі воїни Росії, надія і гордість, що називається. І вони дійсно багато гинули і в чеченських війнах – і в першій і другій. І ось трапилася така ситуація, що у Бучі вони виявилися ґвалтівниками та вбивцями. Якщо такі "розклалися", то решта взагалі не хвилюють", - зазначив Леонід Невзлін.

За його словами, Росія, без сумніву, набрати в армію півтора мільйона людей, хоча це буде, в основному, непідготовлене "гарматне м'ясо" у складі неузгоджених між собою підрозділів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Кремлі пояснили провал "мобілізації".