RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Окупанти вивозять медперсонал лікарень до Маріуполя: зведення за вечір 29 грудня

Добігає кінця 309-та доба опору українського народу російській окупаційній армії: противник продовжує наступ на Авдіївському та Бахмутському напрямках, а також здійснив масований ракетний обстріл території України вранці 29 грудня.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Упродовж дня ворог завдав 10 ракетних, 23 авіаційних ударів та здійснив 14 обстрілів з РСЗВ позицій наших військ та населених пунктів по лінії зіткнення.

Читайте також: Збили 80%: у Генштабі ЗСУ прозвітували про роботу ППО 29 грудня

На Сіверському та Слобожанському противник обстріляв райони населених пунктів Липівка і Грем’ячка Чернігівської області; Будки, Іскрисківщина і Запсілля - Сумської та Гур’їв, Сотницький Козачок, Стрілеча, Зелене, Огірцеве, Гатище, Колодязне, Рідкодуб, Новомлинськ і Дворічна Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках було обстріляно 19 населених пунктів. Серед них - Куп’янськ, Колярівка, Табаївка, Кліщівка і Лозова Харківської області, Новоєгорівка, Ковалівка, Площанка, Макіївка, Невське і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку було обстріляно 15 населених пунктів. Під ударами опинились Андріївка, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Ступочки Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вдарив по Орлівці, Авдіївці, Водяному, Веселому, Невельському, Мар'їнці та Новомихайлівці Донецької області.

На Новопавлівському напрямку було обстріляно Времівку, Новоукраїнку, Пречистівку та Вугледар тієї ж Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках були обстріляні райони 35 населених пунктів: окупанти били з танків, РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів. Під ударами опинились Малинівка, Білогір’я, Мала Токмачка і Малі Щербаки Запорізької області, Зміївка, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Велетенське Херсонської області.

На окупованих територіях ворог продовжує використовувати для лікування поранених військових та найманців мережу медичних закладів. В Біловодську Старобільського району Луганської області продовжують лікування понад 100 поранених представників ПВК "Вагнер". Крім того, в місті Токмак на території так званого “військового шпиталю” лікують близько 120 поранених окупантів.

У Донецьку рашисти організували вивезення медичного обладнання та медичних працівників з Донецької обласної клінічної лікарні імені Калініна до Маріуполя.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики розповів про пошкодження енергосистеми України внаслідок обстрілу 29 грудня.