Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому провалився наступ окупантів

Фото:

Військові експерти розповіли про ключові помилки росіян, які завадили планам активно загарбувати українські землі. Одна з ключових - непідготовленість країни до війни.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, екскомандувач десантно-штурмових військ України Іван Якубець.

Читайте також: Як ЗСУ звільнятимуть Крим: Чубаров озвучив прогноз

За його словами, наступ російської армії провалився через низку неправильних дій.

"Найголовніша помилка росіян в тому, що вони не підготовили країну до війни. Обороноздатність РФ впала до низького рівня: дезорганізована, повністю розграбовані були всі матеріальні запаси, тому зараз по всьому світові вони бігають з шапкою по колу, щоб їм дали боєприпаси, каски, патрони та бронежилети. Це говорить про те, що ніхто не займався обороною держави, а всі гроші, які йшли на це, були розкрадені", - зауважив він.

Ще одна помилка росіян в тому, що вони намагаються тиснути на всьому фронті, ширина якого становить більше пів тисячі кілометрів.

"Вони намагаються проковтнути ту територію, яку їм замовило політичне керівництво. А такими діями досягти кардинальних змін неможливо. Чому вони так роблять? Не тому, що вони дурні, а тому, що не впевнені в бойовому складі своїх військ, моральних якостях своїх солдатів і офіцерів", - переконаний експерт.

Стратегічна проблема Росії зараз не тільки в боєприпасах та спорядженні, але і в командному складі. Без командирів ланки взводу, роти, батальйону - вести наступальні дії неможливо, наголошує він.

"Окрім того, є проблеми з технікою. Сам сезон впливає на використання техніки, але наші війська дуже добре оснащені сучасним протитанковим озброєнням. Це головний чинник втрат танків та БМП Росією. Це лякає їхніх начальників, і вони бояться масово застосовувати механізовані танкові з’єднання, тому що несуть дуже великі втрати", - додав Іван Якубець.

Як писав "Апостроф", раніше представник ГУР Міноборони Андрій Черняк розповів, навіщо Росія накопичує авіацію на кордоні з Україною.

  • Вас також може зацікавити:

Український військовий після поранення в окопному бою знищив росіянина: відео з передової

У ворога збільшилася кількість втрат людей і техніки: боєць ЗСУ розповів про ситуацію на одному з напрямків

Скільки Україні знадобиться боєприпасів для перемоги: офіцер ЗСУ назвав цифру