Як правильно варити яйця, що тріснули: лайфхак, про який не всі знають

Шкарлупа яєць, за своєю природою, досить тендітна і не завжди після покупки на ринку або в магазині вдається донести їх додому цілими, одне, як мінімум, трісне і варити їх у цьому випадку незручно.

"Апостроф" пише, як легко зварити яйце з тріснутою "шкіркою", щоб вміст не втік у каструлю.

Читайте: Як швидко приготувати вечерю: три корисні поради

Зазвичай господині щедро солять воду, в якій збираються надати яйце термічній обробці, проте цей лайфхак не дає 100% гарантії, що продукт звариться правильно.

Щоб яйце з тріснутою шкаралупою зварилося без сюрпризів, потрібен харчовий пакет, який механічно не дасть вмісту витекти в каструлю, і міцно зафіксувати продукт у пакеті за допомогою вузла.

Курячі яйця краще викладати в холодну воду і не варто одразу робити великий вогонь - рідина повинна нагріватися поступово і при помірному кипінні продукт приготується за 10 хвилин.

Далі яйце потрібно опустити в ємність із холодною водою, щоб процес чищення шкаралупи протікав без особливих складнощів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати найніжніший омлет.

  • Вас може зацікавити:

Вийде оригінальна страва: ТОП-5 секретів приготування горохового супу

Хліб та цибуля не потрібні: які інгредієнти зроблять котлети ніжними та смачними

Як зробити смачну тушковану капусту: простий рецепт приготування