RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Працюють" цілі колективи: як перекупники торгують квитками на потяги з України до Польщі

Перекупники налагодили в Україні схему перепродажу квитків "Укрзалізниці" на міжнародні рейси.

Про це йдеться у матеріалі ТСН.

Квитки на міжнародні рейси українці мають змогу придбати лише онлайн. Пасажири скаржаться, що неможливо купити квитки до Варшави, хоча поїзд курсує щоденно.

Читайте також: Порушуються прави споживачів: в мережі скаржаться на схему продажу квитків "Укрзалізницею"

Журналісти зайшли на сайт "Укрзалізниці" з бронювання, аби придбати квитки до Варшави на 8, 11 чи 24 серпня. Система попереджає, що вільних місць немає. Також важко наразі придбати квитки у західному напрямку – Львів, Ворохта, які теж стали "дефіцитом". Але на сайті оголошень OLX квитки є в наявності, а автори лоту запевняють, що вже давно "працюють на ринку". За їхню послугу доведеться переплатити.

"Квиток на поїзд до Варшави на 8 серпня вам ніхто вже не запропонує – їх давно розкупили. Можемо запропонувати квитки, які з’являться у продажу за 20 днів до відправлення – весь польський напрямок саме так продається. Якщо вам потрібен квиток скажімо на 28 серпня, то робіть заявку у нас. 8 серпня квиток вже буде у вас", – розповів журналістам Владислав, який займається продажом квитків.

Вартість двох квитків в купе поїзду Київ-Варшава обійдеться в 9 тисяч гривень. Квитки обіцяють переслати на електронну пошту або в Viber. Інша жінка, яка займається перекупом, пояснила, що послуга надається по попередній оплаті. Якщо квитки не вдасться оформити - гроші клієнтам обіцяють повернути, а вартість послуги становить від 300 до 800 гривень.

"Якщо потрібен квиток на 24 серпня – робіть замовлення і вже завтра він буде у вас. Наші послуги коштують 500 гривень за квиток для дорослого, за дитячий - ще плюс 300 гривень, тобто 800 гривень до ціни "Укрзалізниці" – загалом 4600 гривень за два квитки. Якщо вас все влаштовує – надсилайте замовлення нам на Viber. Вказуєте дату виїзду, час, напрямок, імена та прізвища пасажирів", - пояснила жінка у коментарі журналістам.

Вона також розповіла, що працює цілий жіночий колектив, який щодня вранці перевіряє сайт "Укрзалізниці" та оформлює проїзні документи.

Керівництво компанії поспілкувалося з журналістами та запевнило, що вони активно боряться з шахраями-перекупниками.

"Одна зі злочинних схем виглядає так: перекупники у перший день відкриття продажів намагаються атакувати ботами системи УЗ і швидше за інших користувачів викуповують квитки. Такі облікові записи "Укрзалізниця" постійно блокує, але й шахраї вигадують нові алгоритми. Якщо перекупник уже мав конкретного замовника, він оформлював квиток одразу на його прізвище. Якщо ж ні, то при отриманні "замовлення" перекупник повертав квиток, взятий раніше на довільне ім’я, і тут же викуповував його на ім’я "клієнта", - пояснили у пресслужбі компанії.

Раніше ми розповідали, що "Укрзалізниця" викликала обурення нововведенням щодо квитків.

Вас може зацікавити:

"Надійні хлопчики все порішають": "Укрзалізницю" звинуватили в брудних схемах продажу квитків

В Україні повернуть залізничний рейс до Європи, який закрили понад 10 років тому

Все дуже сумно: жінка розповіла про проблеми під час огляду на залізничному вокзалі у Києві. Фото і відео