RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Навчатися ніколи не пізно: в Раді готують "сюрприз" для 30-40-річних студентів

Нещодавно в Раду внесли законопроєкт, що передбачає можливість мобілізації нардепів і чиновників, а тепер мають намір скасувати відстрочку від мобілізації для тих, хто вдруге здобуває вищу освіту.

Про це заявив представник Президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, інформують "Українські новини".

"Я думаю, що абсолютно справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина здобуває третю, четверту вищу освіту, то це точно не може бути підставою для відстрочки під час воєнного стану", – заявив нардеп.

Читайте також: Загальна мобілізація: які повістки будуть вручати військовозобов'язаним з 1 вересня

Він наголосив, що після початку війни 24 лютого в Україні збільшилась кількість абітурієнтів старших 30 років.

"Якщо людина в магістратурі навчається відразу після закінчення навчання, то це здобуття вищої освіти магістра. Якщо вона вступила в аспірантуру одразу після навчання, то зрозуміло. А коли людина має перерву і лише під час війни раптом захотіла займатися науковою діяльністю, то це викликає запитання", – наголосив Веніславський.

За його словами, при цьому є деякі люди, які справді хочуть стати науковцями – для цього вони навчаються на денній формі у будь-якому віці, але є і зловживання.

"Навіть в багатьох закордонних вищих навчальних закладах відкрили цілі факультети, тому що це заробляння грошей, та і в Україні також почали відкривати. Це те, що потребує редагування, оскільки ми розуміємо, що є зловживання", – резюмував нардеп.

Раніше ми публікували заяву міністра оборони щодо нової хвилі мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

У Раду подали "революційний" законопроєкт щодо звільнення з війська та виїзду за кордон: всі подробиці

Мобілізація 2023 – як студенту отримати відстрочку від мобілізації

В Україні можуть посилити мобілізацію: кого призвуть у вересні

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.