Це дуже потужний сигнал окупантам: експерт про наслідки поверенення "вишок Бойка" Україні

Фото:

Повернення під контроль України бурових газо- та нафтовидобувних платформ поблизу берегів окупованого Криму у Чорному морі (так звані "вишки Бойка") є дуже чітким сигналом російським окупантам.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

Читайте також: Вибухи і вибори не можуть не вплинути: що зараз відбувається в окупованому Криму

"Це показує, наскільки масштабними операції можуть бути, якщо хочете – досить зухвалими. І такими, що мають на меті примусити противника реагувати на такі дії. І що бачимо ще - це те, що противник зараз не має змоги швидко зреагувати на такі атаки", - наголосив він.

Експерт допускає, що будуть спроби відбити вишки, тому українські військові мають бути готові до цього. Це додатковий сигнал росіянам разом із просуванням на лінії фронту, коли продовжується знищення бойового потенціалу агресора.

"Основана задача тут в тому, що ми зменшуємо можливості окупантів щодо спостереження і радіолокаційного контролю за західною акваторією Чорного моря, а це відкриває нам більші можливості щодо проведення гуманітарних місій з нашим продовольством", - пояснив він.

Також є медійне значення такого рейду - те, що йдеться про території, які противник контролював доволі тривалий період часу. Тепер же відповідні локації стали доступні для України.

"Думаю, що такі рейди будуть частішими, і, можливо, один з цих рейдів закінчиться остаточним визволенням Криму", - допускає військовий.

При цьому ситуація розвивається так, що у разі активного просування ЗСУ на півдні та виходу на узбережжя Азовського моря - угрупування противника в Криму фактично виявиться у блокаді.

"Думаю, що все ж таки ми робимо такий собі жест доброї волі, зараз дозволяючи противнику покинути територію Криму. Але, звісно, ми можемо нанести ураження (Кримському мосту), які в значній мірі послаблять пропускну спроможність цієї споруди, і таким чином ми зможемо серйозно впливати на ситуацію на тимчасово окупованій території Криму і значно послаблювати бойовий потенціал противника. З виходом на узбережжя Азовського моря, на перешийки Криму, фактично справа визволення півострова буде справою кількох тижнів чи місяців максимум", - додав Сергій Грабський.

Нагадаємо, Росія, побоюючись можливого ракетного удару Збройними силами України по Кримському мосту, посилила його протиракетну оборону.

  • Вас також може зацікавити:

На Кримському мосту "бавовна": один з прольотів впав в море, фото і відео

Атака на Кримський міст: до мережі потрапили супутникові знімки після вибуху

Знову міст пішов "поспати": в мережі хвиля жартів і мемів, росіяни лютують