RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як зберігати продукти, коли немає світла: інструкція на випадок блекауту

Під час війни в українців виникають труднощі із зберіганням продуктів. Деколи українці можуть перебувати в укритті довгий час без можливості сходити за продуктами. Крім того, взимку російські окупанти знову можуть влаштувати блекаут.

"Апостроф" ділиться порадами про те, як можна зберігати продукти без електрики.

Читайте також: Буде вкрай важко: у ГУР відповіли щодо нового масштабного блекауту взимку

Яйця можна зберігати за кімнатної температури близько тижня, не більше. Але є спосіб, як можна продовжити цей термін! Для цього вимийте їх у солоній воді, промийте і добре протріть. Потім складіть чисті яйця в мішечок з рисом і зав'яжіть.

З вершковим маслом все ще складніше. Можна покласти його в емальований або скляний посуд, а потім залити холодною водою. Воду потрібно міняти щонайменше двічі на день - це допоможе довше зберегти молочний продукт.

Є інші варіанти. Наприклад, вершкове масло можна помістити в ємність і залити солоною водою, що не дасть йому пожовтіти. Важливо щодня міняти воду.

Шматочки олії можна обернути в пергамент, скласти в каструлю, а потім залити солоним розчином (ст. л. солі на літр води), потім притиснути чимось важким. Як зберігати молочні продукти?

Молоко потрібно закип'ятити, додати в нього трохи соди, вилити в банку і поставити у відро з водою. Банку потрібно накрити рушником, кінці опустити у воду (відмінно також додати лід). Щодня потрібно міняти воду на холодну, а також зберігати все у темному місці.

Щоб довше зберегти сир потрібно використовувати лляну серветку. Її потрібно намочити солоною водою і загорнути сир, потім замотати в папір і залишити в прохолодному місці. Так сир може зберігатись до трьох днів. Перш ніж з'їсти, краще нарізати та залишити на годину.

Щоб зберегти ковбасу, можна використовувати сіль. Візьміть рушник, промочіть його солоною водою, укутайте ковбасні вироби та залиште у прохолодному місці.

З м'ясом краще не ризикувати! Його можна консервувати, варити до готовності, додавати спеції, сіль та багато жиру. Банки зберігатимуться дуже довго, їх легко використовувати.

Рибу обов'язково потрібно швидко, тому що голова псується найшвидше. Потім промоченим солоною водою рушником або тканиною, потрібно обернути рибу та покласти у прохолодне місце.

Деякі продукти можна зберігати без холодильника. З хліба, наприклад, можна зробити сухарі. У вакуумному упаковуванні без холодильника можна зберігати продукти до шести місяців. Також зберігати продукти можна за допомогою термосумки, або ж за допомогою природи: холодна земля, холодна погода (пакети за вікном, місце на балконі).

Заморожені продукти потрібно загорнути в поліетиленову кулю, а потім ще й у плівку з бульбашками, в яку обгортають речі під час транспортування. Вони мають багато повітря, вони не пропускають тепло. Це все треба загорнути в папір чи газету, а потім ще й у куртку чи ковдру.

Також ми писали, як мобільні оператори "готувались" до відключень світла.

  • Вас може зацікавити:

Може знову знадобитися взимку: сім способів швидко зарядити телефон, коли немає світла

Ця зима буде складнішою за попередню: енергетики розповіли, що чекати українцям

Ворог почав енергетичний терор: прості лайфхаки, які дозволять зберегти тепло в будинку