RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Наскільки добре українці володіють IT - навичками: результати дослідження

Міністерство цифрової трансформації провело дослідження IT-грамотності українців. Згідно з його результатами, 93% дорослого населення України від 18 до 70 років мають базові цифрові навички.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Новий статус для англійської в Україні: кого торкнуться зміни

Наголошується, що відомство проводить таке дослідження кожні два роки, починаючи з 2019 року. Його мета - відстежити динаміку розвитку умінь та знань, пов'язаних із використанням інформаційних технологій та електронних пристроїв.

Вказано, що рівень цифрових навичок українців має тенденцію до зростання. За результатами дослідження 93% дорослого населення країни від 18 до 70 років мають цифрові навички в цілому.

"Одна з умов інтеграції України в ЄС - це цифровізація державних процесів. Реалізація цього неможлива без громадян, які володіють цифровими навичками та готових отримувати послуги онлайн. Саме тому відомство запустило платформу Дія.Освіта - перший в Україні масштабний проект, спрямований на підвищення рівня цифрової грамотності українців”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з результатами зазначеного дослідження, показник дорослого населення з цифровими навичками нижче базового рівня зріс на 12,6% порівняно з 2019 роком і становить 40,4%.

Також відсоток населення, яке не має жодних навичок, зменшився вдвічі порівняно з 2019 роком і становить 7,2%. Крім того, 56% опитаних бачать позитивні зміни у власній цифровій грамотності.

У ході дослідження українці визначили найпоширеніші заходи щодо безпечного користування інтернетом. Зокрема, використання складних паролів, користування антивірусом, двофакторна автентифікація. Дослідження також показало, що за останні 2 роки кількість тих, хто стикався з проблемами безпеки в мережі, зросла на 14%.

Раніше "Апостроф" писав, як навчаються українські діти за кордоном.

  • Вас також може зацікавити:

Українські лікарі зможуть безкоштовно вивчити англійську мову: що для цього потрібно

Скорочення кількості предметів в українських школах: міністр зробив важливе уточнення

В українських школах хочуть запровадити викладання двома мовами