Діють як терористи: експерт про тактику ворога при обстрілі 29 грудня

Фото: росЗМІ

Російських ракет для ударів по Україні сьогодні було багато, різних, практично вся наявна на озброєнні ЗС РФ номенклатура. Однак не було ракет типу "Калібр".

Про це у розмові на Апостроф TV розповів колишній командир роти батальйону "Айдар", політичний та військовий аналітик Євген Дикий.

Читайте: Вранці ворог атакував Київ, Харків, Львів, Одесу і Дніпро: всі подробиці

Він зазначив, що, за рідкісними винятками, ракети летіли з боку Чорного моря, запущені з ракетоносіїв, розрахованих на "Калібр". "І сьогодні показує, наскільки важкі часи настали для російського Чорноморського флоту", - зазначив він.

Водночас, як підкреслив Євген Дикий, навіть за такого масованого ракетного удару, як сьогодні, ворог не ризикнув використати свій флот. І, на його думку, це є одним із результатів, які ЗСУ досягли за час повномасштабної війни, оскільки фактично знищено кожен п'ятий російський корабель.

"А те, що сьогодні є - просто ховається. Два роки тому ворог вільно використовував свої ракетоносці в акваторії Чорного моря. Тепер вони вискакують, вистрілюють, і тікають. Одним словом, діють за тактикою справжнісіньких терористів", - зазначив експерт.

Нагадаємо, що 29 грудня під час чергового масованого обстрілу російська ракета влучила у пологовий будинок у Дніпрі. Молодим матерям та новонародженим дивом пощастило врятуватися.

Читайте також:

Метро "Лук'янівська" теж дісталось: фото ранкових руйнувань в Києві

Одним - війна, іншим - гроші: після удару по Києві таксисти різко підняли ціни, фото

Запустили понад 100 ракет: озвучено цифри про масштаби і наслідки ударів по Україні