RU  UA

Ефективність - до 90%: чим Україна могла заглушити половину ракет під час останнього удару РФ

Російські ракети, включаючи і "балістику", під час атак по Україні були успішно збиті силами протиповітряної оборони. Ті ж, які не збили, як повідомили наші військові, просто не долетіли до цілей через неполадки застарілого обладнання.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Україна змушена економити ракети для ППО: в Білому домі зробили тривожну заяву

Також повідомляється, що частину російських ракет успішно придушили нашими засобами РЕБ. "Якими саме, тут питання відкрите, але певні версії вже можна сформулювати. Швидше за все, це чи західна система РЕБ, яку нам нарешті поставили - це більш ймовірний варіант. Друга версія, що йдеться про використання засекреченої спільної розробки системи РЕБ, над якою працювали наші та західні фахівці", - не виключає експерт.

Остання зустріч у рамках "Рамштайну" показала, що Україна має чимало спільних проектів з європейськими та американськими партнерами, серед яких можуть бути й оновлені системи радіоелектронної боротьби.

За інформацією Військово-Повітряних СІЛ ЗСУ, Росія вчора вранці атакувала Україну 41 ракетою, з яких було збито 21."Чому так? Імовірна причина в тому, що удар був зосередженим, тому протиракетна оборона зреагувала саме таким чином. Частина ракет росіян була збита, частина придушена РЕБ, а частина, на жаль, могла досягти мети", - зазначив Олег Жданов.

Читайте: "Є контакт": Наєв показав, як збивали ракету з "Браунінга", відео

За його словами, загалом росіяни випустили 12 балістичних ракет "Іскандер-М". З них 5, які летіли на Київ, були збиті. Інші 7, які йшли на інші об'єкти, де немає систем Patriot, "зайшли на цілі".

"Важливо розуміти, що у РЕБ є важливий недолік: він глушить і заважає роботі всіх ракет - як противника, так і наших. Найефектніший варіант, коли РЕБ працює в комплексі з протиракетними системами, коли ПРО і РЕБ працюють по черзі. Ось тоді ефективність ураження ворожих цілей може бути 90% і навіть більше", - наголосив військовий експерт.

Нагадаємо, раніше ми писали, чим відрізнявся обстріл 23 січня від попередніх.

  • Читайте також:

Зруйновано санаторну школу та під'їзд житлового будинку: фото і відео наслідків удару по Харкову та області

В радіусі 200 метрів вибило всі вікна: жахливі кадри зруйнованої багатоповерхівки в Харкові

"Це були найманці": пропаганда РФ цинічно бреше про удари по мирних українцях