RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На Київщині пройшов перший одноденний курс навчання населення нацспротиву

У Київській області пройшов перший одноденний курс навчання населення нацспротиву, захід було організовано Київським обласним Центром підготовки населення до національного спротиву.

"За пару днів ми отримали більше двох сотень заявок, навіть змушені були закрити реєстрацію. Тому не всі бажаючі потрапили на вишкіл, але це лише початок нашої роботи. Далі ми будемо проводити як одноденні заняття, так і повноцінні курси, розраховані на понад 100 годин", – зазначив директор Центру ветеран Володимир Авдєєнко.

Навчання проводили досвідчені інструктори – учасники бойових дій. Вони поділилися навичками з тактичної та вогневої підготовки, навчали основ тактичної медицини, показували, як працювати з БПЛА.

"Цивільному населенню потрібно мати розуміння щодо початкового базису військової підготовки. Якщо знов прийде час обороняти Київ або будь-які інші регіони, потрібно, що б цивільні хоча б знали, як стріляти, як використовувати маскування тощо", – пояснив учасник бойових дій, інструктор Військової школи ім. Є.Коновальця з позивним Джон.

На меті у Київського обласного Центру підготовки населення до національного спротиву відкрити набір на повноцінний безкоштовний курс, під час якого охочі на постійній основі навчатимуться за 16 напрямками військової підготовки.

Центр в соцмережах:facebook, instagram, telegram.