Росія почала діяти грубими методами: як змінилася тактика авіаударів після втрати А-50

Фото: з відкритих джерел

9 березня у російському Таганрозі Ростовської області було уражено літак А-50 дальнього радіолокаційного виявлення. Цей удар значно вплинув на поточну тактику росіян стосовно застосування авіації для ударів на фронті.

Про те, як ворог наразі залучає авіацію для обстрілів лінії фронту, в етері Апостроф TV розповів експерт з питань авіації Анатолій Храпчинський.

Читайте також: У пекло відправили чергову "бригаду 200": свіжі дані про втрати ворога у війні

Він вказує на те, що останнім часом російські окупанти змінюють тактику обстрілів і використання авіації, починаючи активніше використовувати саме тактичну авіацію:

"Ми бачимо, що останнім часом росіяни змінюють тактику обстрілів і використання авіації. По прифронтових регіонах почали активно бити балістичними ракетами, а також використовувати саме тактичну авіацію, з якої вони запускають ракети малої та середньої дальності Х-59/69".

Храпчинський зауважує, що наразі у ворога менше можливостей виявляти українські цілі саме через втрату А-50, тому вони починають діяти грубими методами:

"Через те, що росіяни раніше втратили А-50, то тепер у них стало менше можливостей виявляти на нашій території більш важливі військові цілі, їм доводиться діяти більш грубими методами".

Експерт вказує, що якщо раніше ворог залучав стратегічну авіацію для обстрілів, то зараз "...в цьому напрямку в них виникли проблеми".

"За останній час уже було кілька випадків, коли російський Ту-22М3, заходячи з боку Чорного моря, намагався випустити по нас ракети Х-22, – додає Храпчинський, вказуючи на таку ситуацію: – Один раз просто не вийшло здійснити пуск, а вдруге виникли технічні проблеми зі сходженням самої ракети”.

Це все дозволяє експерту зробити висновок, що подібні дії ворога вказують на погіршення технічного стану російської стратегічної авіації.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що з’явилися супутникові фото після ударів дронів у Таганрозі.

  • Вас також може зацікавити:

Німеччина підіймала в небо авіацію через російський літак: всі деталі провокації і фото

Джекпот: Іл-76, що впав під Іваново, перевозив операторів з літаків ДРЛВ

Росія планує запустити серійне виробництво КАБів для ударів по Україні: в ISW розкрили деталі