RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Секрети чудового врожаю: чим підживити редис при посадці

У пошуках способів забезпечити рясний і здоровий врожай редису, багато городників звертають увагу на тонкощі його вирощування, від сорту насіння до умов вирощування. Одним з ключових моментів, що забезпечує успіх, є правильне підживлення редису при посадці.

Тому далі "Апостроф" з посиланням на УНІАН розкаже, чим можна підживити редис при посадці.

Читайте також: Чим полити абрикос під час цвітіння, щоб зав’язалося якомога більше плодів

Редис можна висівати у відкритому ґрунті з квітня по вересень, причому час посіву залежить від сорту. Навесні зазвичай висаджують ранні сорти, які швидко дають урожай та забезпечують свіжими вітамінами, тоді як у літні та осінні місяці краще вибирати середньостиглі та пізньостиглі сорти. Останні відзначаються більш тривалим періодом вегетації (від 25 до 35 днів та понад 35 днів відповідно), що дозволяє їм накопичити більше вітамінів, завдяки чому вони стають смачнішими та кориснішими.

Що варто зробити перед посівом

Перед посівом редису важливо зробити наступне:

  • ретельно розпушити ґрунт на глибину не менше 20 см.
  • додати 0,5 відра перегною на кожен квадратний метр грядки.

У разі кислого ґрунту слід збагатити його доломітовим борошном (0,5 л на 1 кв.м), а для глинистих ґрунтів рекомендується додати пісок (1 відро на 1 кв.м). Причому використовувати гній не рекомендується – високий вміст азоту може спричинити утворення порожнин у редисі, тож важливо не перевищувати норму перегною.

Важливо зауважити, що гній і перегній мають схоже походження, проте все ж мають одну особливість:

  • Гній є екологічно чистим добривом, отриманим з екскрементів сільськогосподарських тварин.
  • Перегній — це добре перепрілий гній або інша органічна маса, яка розкладалася більше двох років. Він вважається більш м'яким та менш агресивним добривом, ніж свіжий гній.

Редиску варто сіяти на відкритій ділянці, яка захищена від вітру. Для прискорення проростання насіння можна на 2-3 дні покласти його в вологу серветку. Мульчування посадок редису може також бути дуже ефективним. Солома або інша рослинна мульча допоможуть захистити рослини від переохолодження і зберегти вологу в ґрунті.

Крім того, деякі городники використовують золу для посипання грядок, але важливо пам'ятати, що зола може змінити рН ґрунту, роблячи його більш лужним.

Також популярне серед городників використання дріжджового підживлення для редиски: для цього зазвичай розводять 10 г свіжих (або 5 г сухих) дріжджів у 10 літрах теплої води, додаючи 3 столові ложки цукру. Після 2-3 годин настоювання використовують розчин для поливу рослин під корінь.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як допомогти виснаженій землі.

  • Вас також може зацікавити:

Як поливати і чим підгодовувати озиму цибулю, щоб отримати щедрий урожай

Чим підживити озиму цибулю у квітні для гарного росту і захисту від шкідників

Як підживити черешню під час цвітіння, щоб отримати рясний урожай солодких ягід