RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Самі винні": екс-заступниця Рєзнікова втрапила у скандал через демобілізацію, відео

Колишній заступник міністра оборони України Ганна Маляр опинилася в центрі скандалу через свої слова щодо демобілізації військових.

Відео опублікувала на своїй сторінці у Facebook нардеп Ірина Геращенко.

Під час ефіру на "UA:Суспільне" Маляр посперечалася з народним депутатом від партії "Голос" Інною Совсун. Чоловік останнього воює на фронті з 24 лютого 2022 року, без ротації.

Читайте також: Порядок обліку: нардеп назвав ключову мету закону про мобілізацію

Совсун говорила про важливість демобілізації, потім Маляр говорила, що це неможливо.

"Коли він йшов, то знав норму Конституції, що демобілізація неможлива до завершення воєнного стану?", - запитала екс-заступник міністра оборони.

У процесі розмови Совсун намагалася пояснити, що відчувають військові та їхні сім'ї, які два роки живуть лише війною, але Маляр не слухала і постійно перебивала. Коли Геращенко втрутилася у розмову та попросила Маляр проявити повагу до дружини військовослужбовця, екс-заступник міністра оборони продовжила гнути свою лінію.

Після цього Совсун не витримала і заплакала. У свою чергу Геращенко назвала поведінку Маляр "хамською, позбавленою емпатії".

"Нуль емпатії, нуль поваги до воїна і їх родин, нуль людяності. Каліброване хамство. Це не просто провал комунікації. Це усвідомлена позиція, коли на військових вже зараз перекладають відповідальність. За все", - написала нардеп від "Європейської солідарності".

Нагадаємо, раніше свої коментарі щодо закону про мобілізацію дав нардеп Олексій Гончаренко.

  • Вас також може зацікавити:

Чи є актуальною мобілізація жінок: у РНБО розставили крапки над "і"

Ухилянтам приготуватися: в Україні змінили правила вручення повісток

Нардеп-фронтовик вщент розніс закон про мобілізацію. Відео

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.