RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Поганому танцюристу Жумаділову заважають військові логісти: Георгій Тука прокоментував проблему з постачаннями харчів ЗСУ

Дії очільника ДП "Державний оператор тилу" (ДОТ) Арсена Жумаділова призвели до того, що від початку квітня рівень забезпечення харчуванням окремих частин впав до 3% від потреби.

Такі дані наводить волонтер, ексголова Луганської ОДА Георгій Тука.

"Поспілкувався з начальником логістики - заступником командира однієї з бойових частин 59-ї бригади, полковником Олександром Заїченком, який зараз перебуває на передовій. Сухі факти: обраний ДП "Державний оператор тилу" постачальник "Твій хліб", з яким ДОТ місяць тому уклав відповідні договори, не поставив до частини 64% продуктів. У перші два тижні рівень постачань складав 3% від потреби, і солдат годували лише за рахунок запасів, зроблених заздалегідь", - пише він.

Ще один постачальник ДОТ, ТОВ "Черкаський м'ясокомбінат", нічого не поставив частині полковника Заїченка. В інших частинах, за даними Туки, ситуація така ж сама. Він наводить слова кількох військових:

"Я вперше вдягнув форму ще в 2014-му році. Але ТАКОГО бардаку, як зараз, ще не було!"

"Кажуть "потерпіть"… Ми від орків мало терпимо, ще й від своїх маємо терпіти???"

Для вирішення питання полковник Заїченко неодноразово звертався до ДОТ і Жумаділова, але його запити залишилися без відповіді.

"Двоє торгів Prozorro не відбулися. ДОТ звинуватив тоді постачальників у змові. Зараз інтенсивно вкидається версія, що у нинішньому провалі винні військові логісти. Поганому танцюристу Жумаділову постійно щось заважає. Спочатку постачальник, тепер вже – військові", - продовжив експерт.

Два тижні тому Жумаділов запевняв, що ретельно перевірив постачальників, вказує Тука: "А через пару днів ДОТ, як божу росу, заливає в очі суспільству заяву, що одна з 5 обраних ним "ретельно перевірених" компаній, "Черкаський м’ясокомбінат" виконала лише 25% заявок військових, а друга – "Твій хліб" – лише 50%".

Наразі жодного покарання за те, що солдат залишили без їжі, немає.

При цьому, як зазначає автор, ціна хліба у "Черкаського м'ясокомбінату" була близько 40 грн за 1 кг, тобто, на 40-50% дорожче ніж у інших.

"Яйця Резнікова зі сльозами обіймають хліб Жумаділова. Я щиро не розумію, у чому полягає реформа. Поки що те, що ми бачимо – гірше, ніж те, що було, коли систему вивели на Prozorro. Запропоновані ДОТ логістичні зміни призвели до хаосу у системі", - зазначає Тука.