RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Доньку ексголови Полтави випустили із СІЗО під заставу

Доньку колишнього міського голови Полтави Олександра Мамая, Наталію Веретеннікову, яку 30 травня Шевченківський районний суд відправив в СІЗО без права внесення застави, випустили під заставу в пʼять мільйонів гривень.

Про це повідомляє ZN.

Нагадаємо, Наталія Веретеннікова є дочкою екс-міського голови Полтави Олександра Мамая. Їй інкримінують колабораційну діяльність в інтересах РФ за ч. 6 ст. 111-1. Вона є власницею компаній «Лифтинфо СПБ» та «Лифтинфо МСК», які працюють на території РФ. Напередодні місцевих виборів у Росії у 2023 році компанія Наталії Веретеннікової розміщувала сотні рекламних стендів та бордів, поширюючи прокремлівську агітацію і платила податки РФ.

У залі суду її взяли під варту і в супроводі конвою відправили у слідчий ізолятор. На все майно затриманої було накладено арешт на суму понад 270 мільйонів гривень.

Веретеннікова подала скаргу на це рішення, яку 1 липня розглянув Київський апеляційний суд. Попри серйозність статті, він скасував попередню постанову і як запобіжний захід обрав альтернативу тримання під вартою з можливістю внесення застави.