RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Лубінець вимагає від Росії тіла двох закатованих українських дітей-героїв

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець вимагає від РФ повернути тіла двох українських підлітків, які були страчені окупантами у Бердянську.

Про це він написав на офіційній сторінці омбудсмена.

Лубінець розповів, що у травні минулого року 16-річні Тигран Оганесян та Микита Ханганов із окупованого Бердянська отримали звинувачення від Слідчого комітету РФ у нібито готуванні диверсії на залізниці. Їм інкримінували «порушення» статті, яка передбачає від 10 до 20 років увʼязнення. Омбудсмен звернувся до російської сторони, щоб вони надали всю інформацію про підлітків та повернули їх додому. Європарламент ухвалив резолюцію щодо Тиграна Оганесяна та Микити Ханганова й вимагав від окупантів, щоб вони випустили їх з окупації. Проте 24 червня 2023 року російські окупанти вбили підлітків.

"Тепер же російська сторона відмовляється повернути тіла загиблих хлопців їхнім батькам або українській стороні. За інформацією, яку я отримав, росіяни збираються таємно поховати їхні тіла. Я звернувся до МКЧХ з вимогою, аби вони виконали свій мандат і надали можливість родинам поховати своїх дітей", - зазначив Лубінець.