RU  UA

Що потрібно Україні, щоб повністю рознести ворожу авіацію - відповідь генерала

В ніч на 14 серпня кілька регіонів Росії масовано атакували українські безпілотники. Під ударами БПЛА опинилися три військові аеродроми противника, серед яких і ті, звідки ворог завдає ударів КАБами і звідки злітають носії ракет "Кинджал".

Про те, чи можуть українські дрони повністю знищити ворожу авіацію і що потрібно Україні зараз, розповів генерал-лейтенант, заступник начальника генерального штабу ЗСУ у 2006-2010 роках в ефірі "Апостроф TV".

"Україна постійно працює над збільшенням дальності польоту, потужності бойової частини і покращенням технічних характеристик наших БПЛА. Для підвищення ефективності нам треба працювати над покращенням точності влучання, що можна досягнути на кінцевому етапі польоту під час наведення. Наприклад, в Оленьї (військовий аеродром в Мурманській області РФ - "Апостроф"), що за 1,8 тисячі кілометрів, щоб обійти зони протиповітряної оборони ворога, взагалі треба йти про інерціальній системі, на кінцевому етапі операції проводити більш точне наведення на об'єкти за допомогою головки наведення чи супутникової навігації", - розповів генерал.

Також Романенко розповів про роботу України над ракетними програмами.

"В цілому підвищити спроможності України знищувати російські військові аеродроми нам допоможуть ракети великої дальності. Ми модернізували свої ракети "Нептун", які стали ракетами від комплексу "берег - корабель" ракетами типу "земля - земля" зі збільшеною потужністю. Також у нас є напрацювання і щодо розвитку інших ракетних програм, які в нас реалізуються з 2022 року за різними напрямками. Деякі з них вже на завершальних етапах, що надасть нам ефективності під час завдання ударів по ворожих об'єктах", - пояснив Романенко.

Нагадаємо, у військовій операції ЗСУ на території Курської області РФ бере участь українська авіація. Зокрема, ударів по російській армії завдають винищувачі Су-27. Зокрема, український літак завдав удару по російському командному пункту в Тьоткіно, за кілька км на північ від лінії фронту в Курську.