RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

«Бажаю Україні перемоги!» Російський співак на тлі курської операції зробив гучну заяву

Російський співак Noize MC відреагував на операцію в Курській області та висловив свою підтримку - побажав Україні перемоги.

Про це російський співак написав на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

У дописі він згадав, що один із моїх найближчих друзів - українець, який народився в Суджі. А також написав про свого діда, що є українцем, та бабусю-росіянку, які перебувають у Бєлгороді. Вони, як і бабуся його друга, відмовляються виїжджати.

Співак також згадав про свою подругу з Маріуполя, яка подарувала йому футболку з принтом українського поїзда з написом "Азов".

"Її мені подарувала моя подруга Яна Яковенко. Вона сама намалювала цей принт. Яна - з Маріуполя. Її місто знищене російськими військами. У дворах - братські могили з мирних жителів. Але я ніколи від неї не чув побажань, щоб таке сталося з чиїмось містом ще", – пише він.

Російський співак наголосив, що "війни бути не повинно", висловивши підтримку Україні:

"Але, поки агресор не отримує по зубах, він не заспокоюється і не відступає, а отже війна триває - у цьому й проблема. Тому ТАК, Я БАЖАЮ УКРАЇНІ ПЕРЕМОГИ. І я на цю перемогу теж працюю. Що ніяк не заважає мені співчувати мирним жертвам на російському боці".

Він згадав про крах "путінської Росії" та назвав це єдиним шансом для росіян на "нормальне життя в майбутньому".

Варто зауважити, що Noize MC - Іван Олександрович Алексєєв - це російський репер. 14 серпня 2014 року, під час російсько-української війни, музикант виступив на фестивалі Захід із прапором України. У вересні 2019 року випустив пісню, у якій різко розкритикував політику російської влади. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну висловився на підтримку України та розкритикував дії РФ.