RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Одесі знайшли видавництво з випуску антиукраїнської літератури: опубліковано фото і відео

В одній зі шкіл Одеси під час затримання підозрюваних у спробі викрадення нардепа Олексія Гончаренка правоохоронці виявили підпільне видавництво з випуску антиукраїнської літератури.

Про це в ефірі місцевого телеканалу заявив прокурор області Олег Жученко.

Зокрема, були виявлені книги під назвами "Слуги зла, або як виглядає український націоналізм", "Одеські дзвони Хатині" та інші, спрямовані на розпалювання ворожнечі між українцями, росіянами та євреями, а також ненависті до українських патріотів.

Крім цього, випускалися видавництвом книги та буклети, в яких вихвалялась місія Росії і принижувалися Україна і українці. Слідство встановлює причетність до випуску книг директора школи.

Фото з підпільної друкарні опубліковані прес-службою прокуратури Одеської області.

Варто зазначити, що 25 лютого Приморський суд Одеси прийняв рішення про взяття під варту на два місяці без права застави підозрюваного в організації викрадення нардепа Гончаренка і розпалюванні національної ворожнечі депутата Лиманського райради Олександра Кушнарьова, передає "Думська".

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в одного з підозрюваних у спробі викрадення Олексія Гончаренка було знайдено паспорт громадянина Росії.