RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Ми таке не їмо": в окупованому Донецьку обурені жахливою якістю продуктів з РФ

У підконтрольному бойовикам Донецьку місцеве населення навідріз відмовляється купувати продукцію з Росії. Так, люди активно шукають українські товари, продаж яких заборонили окупанти.

Про це повідомляє "Сегодня".

За словами донеччан, якість "made in Russia" вельми невисока порівняно з аналогами українського виробництва.

"Нинішні керівники "ДНР" розуміють, що в Донецьку вже плюються при вигляді російських товарів - несмачних, неякісних, дорогих. Ще так-сяк - продукти з Білорусі або місцеві виробники. Але все одно прямо змушують возити з РФ нісенітницю, яка просто лежить на полицях", - говорить донеччанка Вероніка.

Вона зазначає, що на ринках тільки й чути: "А це у вас українське? А де купити?".

Жінка додає, що продавці вже почали розповідати, що картоплю з Волновахи возять, м'ясо - з Курахово, помідори з Херсона.

При цьому члени "ДНР" продовжують проводити рейди і вилучати українські товари.

Відзначається, що продавці готуються завозити нерозфасований товар з України, щоб уже в Донецьку розфасувати в тару з реквізитами місцевих виробників. Хтось збирається везти товар з підконтрольних територій в Донецьк через Росію.

"Якщо продукти ще трохи подорожчають, тут народ нас розірве. Грошей ні у кого немає, а ціни вже зараз непідйомні для багатьох. Але при цьому російські товари все одно не беруть", - зазначив один з продавців.

За його словами, товари з України все одно будуть возити, хоча б в межах ручного багажу - до 50 кг.

Донеччани вважають, що подібними перевірками так звана "влада ДНР" намагається, по-перше, створити видимість роботи, а по-друге, розірвати будь-які зв'язки з підконтрольними територіями України.

"Хоча зайдіть в "Перший республіканський супермаркет", так там стільки українського, що якщо прибрати його - то залишиться тільки вода в пляшках і хліб", - говорить макіївчанин Аркадій.

Він стверджує, що в магазині дуже багато українських товарів, і власне на них робиться виручка.

"Навіть самі росіяни визнають, що до нас сюди частенько привозять "непотріб". Кажуть: "Ми таке не їмо". Загалом, нічого дивного: що ще ця "ДНР" може запропонувати людям, крім недоїдків з російського столу", - сказав Аркадій.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в окупованому Донецьку поскаржилися на високі ціни на продукти.