RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Розвідка дізналася про нові затримання проукраїнських громадян в ОРДЛО напередодні Дня Незалежності

Напередодні Дня прапора та Дня Незалежності України бойовики "ДНР/ЛНР" посилили репресії проти проукраїнськи налаштованих громадян, які проживають на окупованих територіях.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України 23 серпня.

Представники каральних органів бойовиків отримали указ від окупаційного командування затримувати і тримати під вартою людей, які не лояльні до окупантів.

"Для цього співробітниками так званих "міністерств державної безпеки" і "міністерств внутрішніх справ" квазіутворень, під контролем кураторів російської ФСБ, в прихованому режимі посилено контроль за громадськими місцями, міським транспортом, місцями масового відпочинку населення з метою запобігання поширення української символіки, виникнення стихійних зібрань громадян або інших проявів непокори окупаційної влади", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що в населених пунктах Новоазовськ, Сєдово і Безіменне під виглядом перевірки прописки у місцевих жителів та реєстрації транспортних засіб проводяться обшуки приватного житла з метою виявлення проукраїнськи налаштованих громадян і ознаки підготовки акцій.

Як повідомляв "Апостроф", мережі вразило відео зриву "прапора ЛНР" в окупованому Перевальську.