RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Істерять через Крим: у мережі висміяли реакцію Кремля на звіт України в ООН

В інтернеті висміяли реакцію Міністерства закордонних справ (МЗС) Російської Федерації на те, що Україна в звіт ООН включила дані про ситуацію в Криму.

Про це йдеться в Twitter "Інформвійськ України".

"У МЗС РФ істерика: кажуть, що ООН "неправомірно" включила до звіту по Україні окупований Росією український Крим. "Неправомірно", Карл!" - сказано в повідомленні.

Так, російські чиновники заявили, що "змушені нагадати" ООН, що мандат місії не дозволяє спостерігачам "розглядати ситуації в третіх країнах".

"Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь є територією Російської Федерації", - додали в МЗС РФ, уточнивши, що "спроби включити оцінку правозахисної ситуації в цьому російському регіоні в ООН-івську доповідь по Україні неправомірні".

Як відомо, в опублікованій 12 вересня доповіді ООН Росію закликали надати безперешкодний доступ спостерігачам за правами людини в Крим, забезпечити людям, які проживають там, право на свободу думки і віросповідання.

Крім того, в ООН зажадали від РФ звільнити всіх політв'язнів, утримуватися від видворення українців з півострова і розслідувати випадки репресій.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ООН розповіли про умови, в яких бойовики ДНР утримують полоненого українського журналіста.