RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На похороні бійця АТО під Полтавою розігрався скандал навколо церкви УПЦ МП: опубліковано фото

У місті Лохвиця Полтавської області представники УПЦ МП не пустили в цвинтарну каплицю відспівати бійця АТО 38-річного Сергія Войтера, закривши ворота перед процесією.

Про це пише Gazeta.ua.

"Двері закрилися, тільки ми здалися у воротах. Московський патріархат найняв спеціальну людину, яка вирішує, чи впускати чи ні. Священиків Київського патріархату на дух не переносять. Я з ними три роки воюю. Недавно ховали двох пенсіонерів. Процесію, яку вів я, в каплицю не пустили. Що вже говорити про загиблого воїна", - сказав священик УПЦ КП Всеволод Бігун.

"Каплицю на Благовіщенському цвинтарі побудували кілька років тому на честь померлого місцевого депутата міськради. Він був прихильником Київського патріархату. Його син — заможна людина, живе в Росії, має там бізнес. Пішов проти волі померлого батька і віддав каплицю в розпорядження Московського патріархату", - зазначив депутат Лохвицької районної ради Микола Голінько.

Сергій Войтер народився в Росії, де служив офіцером у Головному розвідувальному управлінні Генштабу РФ. Після відставки разом з сім'єю він переїхав у Лохвицю. У 2014 році пішов на війну добровольцем. Воював у батальйоні "Донбас". Згодом пішов на військову службу за контрактом у 58-у бригаду. Мав позивний "Лоза".

Як повідомляв "Апостроф", у Рівненській області побилися священики Московського і Київського патріархатів.