RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Скандал навколо відомого київського вишу: соцмережі вразили нові подробиці

Міністерство охорони здоров'я України відсторонило від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету (НМУ) ім. Богомольця Катерину Амосову незабаром після скандалу з самогубством іноземної студентки в Києві.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Євген Гончар.

"Як і слід було очікувати, адміністрація НМУ зробила все, що завгодно, щоб фізично не впустити в будівлю комісію МОЗ, прикриваючись стільцями, партами, співробітниками і "студактивом", який сподівається на плюшки від керівництва", - зазначив він.

За словами Гончара, одним з керівників "шапіто" був голова студентського парламенту іноземних студентів НМУ Фарід Алієв, який має подвійне громадянство - Азербайджану і України.

"Щодо навчання самого Фаріда, то, за свідченнями викладачів, він не відвідував заняття та лекції, а коли і приходив, то отримував двійки. Однак це не завадило йому на 6-му курсі перездати майже всі (або всі?) предмети і отримати з них п'ятірки, тому що його "соціальна функція" важливіша, ніж академічні здібності", - додав він.

Однак Алієв не зміг здати один з іспитів, який проводив не НМУ, а Центр тестування при МОЗ України. У зв'язку з цим йому не видали диплом, і він судиться з університетом.

"Але невизначеність з дипломом не завадила йому потрапити в Книгу пошани, одягти мантію і сфотографуватися з керівництвом НМУ. Статус вимагає! ... Сьогодні Фарід знову вчиться в НМУ вже на фармацевта для того, щоб продовжувати бути студдеканом і вирішувати проблеми. Тому, коли кажуть про контроль якості навчання вузами, просто згадайте історію про те, що 99% кафедр (завідувачів) поставили Фаріду п'ять!" - підкреслив Гончар.

Як повідомляв "Апостроф", за фактом загибелі іноземної студентки Мукаддас Насирлаєвої прокуратура відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 120 КК України (доведення до самогубства).