RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Їздить на "Хюндаї" з мітлою: українська мінометниця розповіла, як налякала терористів на Донбасі

Український волонтер з Харкова Олена Любинецька з позивним "Біла Відьма", яка зараз є старшиною мінометної групи, розповіла, як одного разу налякала бойовиків незаконних збройних формувань в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Про це повідомляють "Факти".

Відзначається, що Любинецька спочатку займалася волонтерством в зоні АТО. Вона їздила на старому позашляховику "Хюндай", на якому завжди присутній яскравий розпізнавальний знак - мітла.

"Бувало, деякі мужики відмовлялися їхати на першу лінію, а я завантажувала на складі, де збирається волонтерська допомога, свій бус - і вперед! Якось в одній з таких поїздок в Торецькому (тоді Дзержинськ) навесні 2015-го ми з волонтером і бардом Славіком Купрієнко напоролися на озброєних сепарів, що пересувалися на новому "Уралі". Справа була вдень, і вони прекрасно бачили, хто ми, але стріляти не посміли..."- розповіла "Біла відьма".

Видання додає, що вже півтора роки, як Олена підписала контракт зі Збройними силами України. Тепер вона старшина мінометної батареї в званні молодшого сержанта.

В її обов'язки входить матеріальне постачання підрозділу, що складається більш ніж з півсотні людей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розкрили нові резонансні деталі загибелі військового медика в зоні АТО і показали її фото.